Wij hebben voor jou de voornaamste momenten gebundeld in een overzichtelijk lijstje!

#1 Rotte raamkozijnen

Houten ramen zijn vrij duurzaam en hebben een lange levensduur. Wanneer je opmerkt dat jouw raamkozijnen ‘wak’ beginnen worden is dit een teken dat het kozijn stilletjes aan begint te rotten. Dan wordt het hoog tijd om jouw ramen te renoveren. Een duidelijker signaal bestaat er haast niet!

#2 Enkel glas

Desondanks dubbele beglazing en hoogrendementsglas al jarenlang de norm zijn, zijn er nog heel wat Belgen die enkel glas in hun raamkozijnen hebben zitten. Op vlak van thermische isolatie biedt enkel glas jammer genoeg geen oplossing. In de winter zul je heel wat warmteverlies ervaren, terwijl het in de zomer heel moeilijk wordt om de warmte buiten te houden. Wist je trouwens dat vanaf 2020 dubbele beglazing verplicht is in elke woning? Diegenen die in 2020 nog enkel glas in hun kozijnen hebben staan zullen strafpunten krijgen van de wooninspecteur. Hebben jouw ramen tegen 2023 nog steeds geen dubbele beglazing? Dan kan dit de aanleiding zijn waarom de overheid jouw woning als ‘ongeschikt’ verklaart.

#3 Isolatie

waarde laten stijgen Wil jij tijdens het renovatieproces van jouw huis de isolatie waarde laten stijgen om de kosten van jouw energiefactuur te drukken? Hou dan zeker in het achterhoofd dat ramen en raamkozijnen hier een grote invloed op hebben. Zet jouw thermische isolatie op punt door het vervangen van jouw oude beglazing. Hoogrendementsglas isoleert 2 tot 3 keer beter dan dubbele beglazing dankzij het dunne, isolerende metaallaagje binnenin de glasplaten. Het gevolg? Een lagere energierekening en een beter gevoel van wooncomfort!

#4 (Ernstige) beschadiging

Ramen blijven -jammer genoeg- niet voor altijd volmaakt. Zeker wanneer jouw ramen al wat ouder zijn lopen ze sneller schade op. Denk maar aan krasjes op het glas, thermische breuken omwille van temperatuurverschillen of condens op jouw ramen. Begin je de eerste tekenen van schade op te merken? Dan kan je gerust eens beginnen nadenken over raamrenovatie. Vertonen jouw ramen ernstige tekenen van beschadiging? Dan is het hoog tijd om jouw ramen te vervangen!

#5 Te veel onderhoud aan jouw ramen

Heb je al ettelijke jaren houten ramen in jouw huis? Dan hoeven we je vast en zeker niet te vertellen dat hier heel wat onderhoud bij komt kijken… Denk maar aan het opschuren, het sappen of zelfs het verven van jouw ramen. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat je op een bepaald moment al dat onderhoudswerk beu wordt… Ook dan is het een uitgelezen moment om over te schakelen naar aluminium of pvc ramen. Deze zijn veel onderhoudsvriendelijker: geef ze 3 à 4 keer per jaar een goeie poetsbeurt en klaar is kees!

JOUW RAMEN RENOVEREN: WAT IS HET KOSTENPLAATJE?

Nu we weten wanneer een raam toe is aan vervanging dringt de volgende vraag zich al snel op: wat kost dat precies? De prijs voor raamrenovatie wordt door verschillende factoren beïnvloed: de afmetingen, het gewenste materiaal van de kozijnen, het type beglazing… Daarom is het onmogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven.

CONTACTEER ONS

Wil je graag meer weten over de plaatsing van nieuwe ramen of deuren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Bilzen (Limburg).