Heb je beslist om nieuwe ramen te laten plaatsen? Dan is het belangrijk om op voorhand al een goed idee te hebben van de stijl die je wil want de ramen vormen samen met de buitendeuren het karakter van je woning.​

Ramenzo begeleidt je graag doorheen het keuzeproces. We verlenen je advies over de voor- en nadelen van pvc, aluminium of houten ramen. Zo ben je als klant 100% mee met de verschillende materialen.

PVC ramen van Schüco

Wil je nieuwe pvc-ramen laten plaatsen en wil je graag controle over je energiefactuur? Dan kies je best voor de pvc- ramen van Schüco. Je bent hierdoor niet alleen zeker van een goede isolatiewaarde, maar je kiest ook voor duurzame pvc-ramen die weinig onderhoud vragen.

De keuze voor Schüco als leverancier voor onze pvc-ramen is geen ondoordachte keuze. Zo kies je voor Duitse kwaliteit met een innovatief karakter. Opgericht in 1951 en sinds jaar en dag de marktleider voor innovatieve gevelsystemen op het gebied van ramen, deuren en gevels kan Schüco aardige papieren voorleggen.

ENERGIEZUINIGE PVC-RAMEN

Met de pvc-ramen van Schüco is het besparingspotentieel enorm. Zo kan je enerzijds besparen op je energiefactuur, maar zal je anderzijds ook de maximale efficiëntie uit je ventilatie halen.

Op het vlak van U-waarden kunnen de pvc-ramen van Schüco zeer goede cijfers voorleggen. Met een U-waarde van 0,8 tot 1,6 W/(m2K) bereiken de pvc-ramen van Schüco een maximale thermische isolatie.

EEN VEILIG GEVOEL

Naast de uitstekende isolatiewaarden van de pvc-ramen, wil je natuurlijk ook goed beschermd zijn – tegen wind en weer – maar ook tegen inbrekers. De haast onzichtbare maar zeer effectieve Schüco-systemen zorgen voor die bescherming.

Aluminium ramen

Droom je van grote raampartijen die zorgen voor een optimale lichtinval? Van een minimalistisch moderne look tot een meer landelijke stijl, met aluminium ramen zit je altijd goed.

Voor de plaatsing van aluminium ramen werken we samen met diverse leveranciers, oa Aliplast en Blyweert. Het voordeel voor jou als klant? Zo zijn we niet afhankelijk van één leverancier en kunnen we  de beste keuze maken op basis van jouw wensen en behoeften én je budget.

LICHT EN TOCH STEVIG

Zonder twijfel de grootste troef van aluminium is zijn robuustheid. Aluminium is zeer sterk materiaal waardoor het zich perfect leent voor grote en moderne glaspartijen. Daarnaast is aluminium ook het minst gevoelig voor temperatuurschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Er zullen dus nooit barsten of scheuren optreden.

Dankzij hun unieke samenstelling kunnen ze uitstekende isolatiewaarden voorleggen voor warmte en geluid. Je bespaart dus enerzijds op je energieverbruik én anderzijds geniet je van de rustgevende stilte.

Die combinatie maakt van aluminium hét materiaal van vandaag.

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN

Aluminium ramen kan je vandaag de dag in alle RAL-kleuren verkrijgen. Hierdoor zijn de mogelijkheden met aluminium ramen oneindig. Je kan dus zowel modern als klassiek werken met aluminium ramen, zelfs in steellook is een mogelijkheid.

Houten ramen

Hout is het meest traditionele en natuurlijke materiaal voor je ramen en deuren. Door de eeuwen heen bewees hout zich als betrouwbaar en zeer duurzaam bouwmateriaal. Daarnaast geven houten ramen je woning ook extra cachet mee.

Als basis voor onze houten ramen, kiezen wij voor verschillende kwalitatieve houtsoorten: Eik, Meranti, Afzelia, Afrormosia, Sipo, Grenen, …

THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

In vergelijking met pvc en aluminium heeft hout een hogere isolatiewaarde. Met houten ramen kies je dus niet alleen voor een duurzaam natuurproduct, maar heb je ook een uitstekende thermische en akoestische isolator. Dankzij houten ramen bespaar je dus aanzienlijk op je energiefactuur.

DUURZAAM NATUURPRODUCT

Bij de plaatsing van houten ramen is er nog meer goed nieuws te vertellen. Aangezien hout een natuurproduct is, geniet je duurzame ramen die een leven lang meegaan.

Wil je na een tijdje toch voor een andere look gaan? Geen probleem. Je kan de beglazing probleemloos veranderen terwijl je de houten profielen behoudt. Daarnaast kan je ook een nieuw likje verf op je houten ramen aanbrengen zodat je ze weer kan laten schitteren als voorheen.

Kortom: met houten ramen kies je voor gebruiksvriendelijke kwaliteitsramen met een duurzaam karakter.

CONTACTEER ONS

Wil je graag meer weten over de plaatsing van nieuwe ramen of deuren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Bilzen (Limburg).