De regeling op het vlak van premies verandert regelmatig, zo ook voor het plaatsen van ramen, deuren of beglazing. Maar op welke premies voor ramen en deuren hebt u in 2022 recht? Wij zetten ze hieronder even op een rijtje.

Zoals met zoveel premies moet er – als u in aanmerking wilt komen – voldaan worden aan verschillende voorwaarden. Afhankelijk van het type premie zijn de voorwaarden gerelateerd aan de locatie van de woning of het inkomen van de aanvrager(s).

Nieuwe premie: MijnVerbouwPremie

Vanaf 1 oktober 2022 zal u een nieuwe premie kunnen aanvragen: Mijn VerbouwPremie. Mijn verbouwpremie is de eengemaakte premie voor renovatie en energiebesparende investeringen. Hoeveel premie ontvang je voor het plaatsen van hoogrendementsglas voor ramen en deuren? Dit is afhankelijk van de aanvrager en het desbetreffende gebouw.

Om de MijnVerbouwPremie aan te vragen, moet je het plaatsen van het hoogrendementsglas en overige werkzaamheden aan een erkende vakman overlaten.

Totaal renovatiebonus

Deze kan u enkel aanvragen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt in een periode van 5 jaar. Voorziet u bijvoorbeeld nieuwe beglazing, dakisolatie en een zonneboiler? Dan kan u dez premie aanvragen. Belangrijk is dat de eindfactuur van de eerste investering moet dateren tussen 2017 en 2020. Wie de eindfactuur van de eerste investering in 2020 pas ontvangt in 2021, kan tussen het traject van de totaalrenovatiebonus of de EPC-labelpremie.

EPC-labelpremie

De EPC-labelpremie is geschikt voor wie over een woning bechikt met ondermaatse energieprestatie. Het plaatsen van nieuw buitenschrijnwerk met isolerende beglazin verbetert de energieprestatie van uw woning aanzienlijk, en wordt beloond met een premie tot €5000.

 

MEER INFORMATIE?

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om na te gaan aan welke regels u zich moet houden om in aanmerking te komen voor een bepaalde premie. Wij geven alleszins hierover meer uitleg op onze pagina ‘premies’ en hebben de belangrijkste voorwaarden hier voor u opgelijst. Wilt u nog meer informatie? Ga dan zeker eens naar de website www.vlaanderen.be.

CONTACTEER ONS

Wil je graag meer weten over de plaatsing van nieuwe ramen of deuren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Bilzen (Limburg).