De donkerste dagen van het jaar komen er aan. Het aantal uren daglicht vermindert en het aantal inbraakpogingen stijgt. Volgens Het Belang van Limburg was enkel Politiezone Limburg Regio Hoofdstad al goed voor zo’n 55 geslaagde inbraken in de maand november.

Met de winterperiode als het hoogseizoen voor woninginbraken kan je er maar beter voor zorgen dat je woning voldoende beveiligd is. Wij geven alvast enkele praktische tips om je woning te beschermen tegen ongewenste gasten.

Beveilig je ramen

Het beveiligen van je deuren is één zaak, maar het heeft weinig effect wanneer je ramen niet voldoende beveiligd zijn. Meer dan 30% van alle inbraken gebeurt via een raam. Daarom is het steeds een goede keuze om te gaan voor inbraakbestendige ramen.

Een eerste stap is het monteren van veiligheidsglas. Verder is ook een degelijk raambeslag aan te raden. Één enkel beveiligingssysteem is goed, maar wanneer je verschillende systemen combineert is beter. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bijzetsloten, afsluitbare klinken, veiligheidsfolie,…

Stop ook niet bij het beveiligen van grote ramen. Inbrekers proberen namelijk sneller binnen te geraken via een klein raam, wat normaal makkelijker te forceren is. Daarnaast is het ook belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan schuif- en dakramen.

Kies voor een stiftcilinderslot

Het stiftcilinderslot is doorgaans de meest gebruikte optie. Vandaar dat wanneer men over een cilinderslot spreekt dit dikwijls om de stift variant gaat. Het grote voordeel van een stiftcilinderslot is dat het niet mogelijk is om het slot uit te boren. De interne stalen stiften zorgen voor een extra veilige sluiting.

Ook is het aangewezen om te werken met een veiligheidsbeslag bevestigd met een buitenschild. Hierdoor is het veiligheidsbeslag van binnenuit vastgeschroefd en zijn de schroeven dus niet zichtbaar aan de buitenkant. Bijgevolg is het zo goed als onmogelijk om het buitenschild te verwijderen van buitenaf.

Buitendeuren beveilig je ook best met een meerpuntsluiting. Hierdoor wordt je deur niet op één, maar op drie plaatsen vergrendeld; in het midden, bovenaan en onderaan. Dit zorgt gegarandeerd voor een betere inbraakbeveiliging.

Wens je meer informatie in verband met het beveiligen van ramen deuren? Contacteer ons en samen bekijken we de mogelijkheden om jouw woning nog beter te beschermen.

CONTACTEER ONS

Wil je graag meer weten over de plaatsing van nieuwe ramen of deuren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Bilzen (Limburg).