Zonwering is vaak niet het eerste wat bij ons opkomt als we praten over energie besparen. Maar het slim toepassen van zonwering kan wel degelijk een grote rol spelen voor het bereiken van een energie- en kostenbesparing.

Hoe het werkt? Om zoveel mogelijk te energie besparen, kunnen we met zonwering in de winter slim gebruik maken van de warmte van de zon. De binnenkomende warmte van de zon en alle warmte in de woning, houden we binnen. Zonwering werkt daarbij als ‘raamisolatie’.

In het zomerseizoen kunnen we besparen door oververhitting te voorkomen. Dat doen we door de zon als het ware te blokkeren met zonwering. Het gevolg? Zo min mogelijk of zelfs geen elektrische apparatuur voor koeling in huis.

HOEVEEL ENERGIE KAN JE BESPAREN MET ROLLUIKEN?

Rolluiken zijn één van de zonweringsproducten waarmee je het hele jaar door energie kan besparen. Rolluiken zorgen ervoor dat er weinig warmte of koude verloren gaat. Dat komt omdat de rolluiken de isolatiewaarde van het glas verdubbelen. Hierdoor kan je de stookkosten met 10 % doen dalen. Ideaal dus voor zowel nieuwe als oudere huizen.

EN WAT MET SCREENS?

Niet alleen rolluiken hebben een isolerende werking, ook screens hebben een isolerende werking waarmee je kan besparen op het energieverbruik.

Screens en rolluiken zijn twee verschillende producten, beide met eigen unieke eigenschappen. Een groot verschil is dat een rolluik het volledige zicht naar buiten blokkeert, terwijl we door een screen heen gewoon naar buiten kunnen blijven kijken.

Een screen vormt als het ware een isolerende laag voor het raam. Net als bij rolluiken zult u bij screens ervaren dat de warmte bij gesloten screens meer binnenshuis blijft.

HOE ENERGIE BESPAREN IN DE ZOMER?

Vrijwel alle soorten buitenzonwering zijn uitermate geschikt als zonwering, en daarmee als energiebesparend middel, voor de zomermaanden. Van screens, rolluiken tot zonnetenten.

Hoe het werkt? De neergelaten zonwering blokkeert de warme zonnestralen. Uw woning warmt hierdoor minder snel op waardoor koeling binnenshuis, door bijvoorbeeld airconditioning, niet of minder nodig is.

CONTACTEER ONS

Wil je graag meer weten over de plaatsing van nieuwe ramen of deuren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Bilzen (Limburg).